Sprekers

Zoals elk jaar maakten we een selectie van zowel Belgische als internationale sprekers. Zij zorgen ervoor dat u weer helemaal mee bent met de trends in Strategy, Marketing, Technology, Retail, Media, Innovation, Branding, Addressable, Agency Relation, Soft Skills & Gaming. 

AlessandroPapa.jpeg

Alessandro Papa (BE) Chief Operating Officer at Dentsu Aegis Network Belgium

Alessandro Papa omschrijft zichzelf als een 'linkende kracht'. Hij begeleidt namelijk adverteerders in het begrijpen van hun behoeften, het doorgronden van hun consumenten en het bepalen van hun doelstellingen (demand side). Hij linkt daar mediasolutions aan en gaat daarbij uit van creatieve benaderingen die ondersteund worden door data en technologie (supply side). Met meer dan 20 jaar ervaring in een media-agentschap werkte Alessandro mee aan verschillende transformatiegolven in het marcomlandschap. Hij deelt met ons zijn kritische kijk op de huidige evoluties, de globale trends in België en de daarmee gepaard gaande geleidelijke mutatie van de beroepen.

Alessandro staat vandaag aan het hoofd van Operations voor de groep Dentsu Belgium. Hij is daar onder meer verantwoordelijk voor iProspect, het digitale agentschap van de groep Dentsu dat gespecialiseerd is in performance marketing.

Portretten-360x270px-AnnHandley.jpg

Ann Handley (US) Digital Marketing Pioneer, Author, Chief Content Officer at MarketingProfs

Zeg ‘middelmatigheid’ en Ann Handley trekt wit weg. Ze haat het woord – en meer nog, waar het voor staat: doorsnee, vis noch vlees. Kan moeilijk anders voor de bestsellende auteur van ​Everybody Writes. Your Go-To Guide to Creating Ridiculously Good Content en ​medeauteur van Content Rules. How to Create Killer Blogs, Podcasts, Videos, Ebooks, Webinars (and More) That Engage Customers and Ignite Your Business. Lange titels? Inderdaad, maar ze heeft dan ook veel te vertellen. Vraag dat maar aan de 600.000 abonnees van MarketingProfs, het vermaarde opleidingscentrum waar Ann Chief Content Officer is. Of aan haar 420.000 volgers op Twitter (390.000 op LinkedIn). Of aan IBM die haar tot een van de zeven meest invloedrijke marketeers van het moment beschouwt.

Portretten-360x270px-CathyHackl.jpg

Cathy Hackl (US) Emmy-nominated AR & VR Visionary, Author

Even zag het ernaar uit dat Cathy Hackl de volgende grote naam in de televisiejournalistiek zou worden. Ze werd genomineerd voor een Emmy voor haar storytelling en verdiende haar sporen bij ABC News, Discovery Channel en CNN. Maar op een dag keek ze naar een VR-headset en zag ze de toekomst. Ze hield op als verslaggeefster van de dagelijkse realiteit en maakte de overstap naar de wereld van virtual en augmented reality (VR/AR). In 2017 schreef ze het allereerste boek rond VR/AR-marketing, Marketing New Realities: An Introduction to VR and AR Marketing, Branding & Communications. Haar tweede boek, The Augmented Workforce: How AI, AR and 5G Will Impact Every Dollar You Make, verschijnt dit jaar. LinkedIn zette haar niet voor niets op nummer 4 in de wereldwijde categorie Top Voice in Technology. Cathy is een vermaard thought leader rond immersive technology en een van de belangrijkste vrouwen in de technologiewereld vandaag. 

Ontdek de Q&A in Virtual Reality van Cathy Hackl.

Portretten-360x270px-Colin Wijnholds.jpg

Colin Wijnholds (NL) E-sport Stage & Show Host

KOOLEIN, zo staat Colin Wijnholds beter bekend online. Hij heeft de gave van het woord en een spitse geest, twee onmisbare talenten voor een desk host (voor de leken: dat is een commentator) bij eSports. Vergelijk zijn taak gerust met die van een live voetbalverslaggever die het spel becommentarieert en meer info geeft dan wat je op het scherm ziet gebeuren. Zijn basis is solide: al van zijn 11de is Colin wild van radio en presenteren, wat uiteindelijke leidde naar de Nederlandse nationale radio en Q-music. Zijn voorliefde voor games verleidden hem richting eSports. Kortom, de geknipte host.

corinne verstraete.jpg

Corinne Verstraete (BE) Managing Director, Mediacom Belgium

Net zoals een goed getrainde geleidehond blinden of slechtzienden helpt obstakels te overwinnen, staat Corinne al jarenlang adverteerders bij in het complexe mediasysteem. Al bij haar eerste job bij United News & Media in Londen trok ze de aandacht van verscheidene mediabureaus. De daaropvolgende 12 jaar zou ze werken bij Zenith en Havas Media, waar ze onder andere instond voor Strategy, Insights en Client Leadership.
De cirkel zou niet volledig zijn als ze niet eens kon proeven hoe het er aan adverteerszijde toegaat en dat werd al gauw Corinnes volgende ambitie. Als Connections Manager voor AB-InBev, een van de grootste brouwerijen ter wereld, stond ze in voor alle mediacampagnes voor bekende merken als Jupiler, Leffe en Corona (toen Corona nog gewoon een bier was).
Maar de aantrekkingskracht van de mediabureaus bleef op haar inwerken en twee jaar geleden werd ze Managing Director van MediaCom Belgium, het grootste mediabureau in de EMEA-zone. MediaCom groeide sindsdien uit tot een strategy-first en digitaal vaardig agency, dat vastberaden is in zijn streven naar de beste kwaliteit en service. Als vurig voorstander van de globale overtuiging die binnen MediaCom heerst (People First, Better Results) stuurt Corinne een bedrijfscultuur aan die de medewerkers zicht geeft op een loopbaan (en niet louter op een job).

Portretten-360x270px-DavidMattin.jpg

David Mattin (UK) Author, Working for TrendWatching and Founder of New World Same Humans

Journalistiek is wel meer de kweekvijver voor visionairs. David Mattin verdiende zijn eerste boterham als journalist en eindredacteur bij The Times en volgde er economie, innovatie en trends. Schrijven doet hij nog steeds. In tal van publicaties verschijnt zijn visie over technologische, sociale en culturele veranderingen: van Fast Company over Wired en Quartz tot The Guardian en Google Think Quarterly. David schreef en presenteerde ook documentaires voor BBC Radio 4. Hij is de auteur van het boek Trend-Driven Innovation.

Ontdek de 'Interactive Workshop: From Trends to Innovation' met David Mattin.

Portretten-360x270px-KjellANordstrom.jpg

Dr. Kjell A. Nordström (SE) Professor, Economist, Author, Guru of the New World of Business

Bijzondere plekken brengen vaker bijzondere personen voort. Kjell A. Nordström werd dan wel geboren in de Zweedse hoofdstad Stockholm, hij groeide op in Åland, een archipel met meer dan 26.000 eilandjes waarvan er slechts 65 bewoond zijn. Het grondgebied is Fins, de cultuur Zweeds. Nordström is minstens zo complex en divers: professor (Stockholm School of Economics), zakenman (lid van diverse raden van bestuur), adviseur voor multinationals, auteur van internationale bestsellers (Karaoke Capitalism, Funky Business, Urban Express…), investeerder in een Shakespearetheater, maar vooral: a hell of a keynote speaker

Portretten-360x270px-GelongThuben2.jpg

Gelong Thubten (UK) Buddhist Monk, Author, Meditation Teacher

De peilloze ravijnen van het leven, u moet ze Gelong Thubten niet leren kennen. Bijna was hij erin gebleven. 21 was hij, toen hij als acteur in New York oog in oog met de dood stond door ernstige paniekaanvallen. Die dramatische wake-up call maakte van Gelong een nieuwe mens: hij werd een boeddhistische monnik in een klooster in Schotland. Tibetaanse leermeesters begeleidden hem 25 jaar lang. Het was soms intens: zes jaar bracht hij door in geïsoleerde meditatiecentra. Geestelijk sterker en veerkrachtiger dan ooit, is hij nu een van ‘s werelds bekendste meditatie- en mindfulnessmeesters. Gelong introduceerde zijn technieken op C-level van tech giganten in Silicon Valley en veel andere multinationals. Hij werkt met schoolkinderen, studenten, gevangenen, verslaafden, Hollywoodsterren en leert hen de kracht van mededogen. Gelongs inzichten passen nu ook in uw boekenkast dankzij A Monk’s Guide to Happiness: Meditation in the 21st Century.

Portretten-360x270px-IankaFleerackers.jpg

Ianka Fleerackers Host - Chief Storyteller and Master of Moderation & Interaction

Ianka modereert, faciliteert en presenteert evenementen, congressen en conventies in verschillende talen, met behulp van verschillende werkmethoden. Ze traint en coacht openbare sprekers bij het brengen van hun boodschap, visie of verhaal aan het publiek. Ianka is gepassioneerd door digitale innovatie, (digitaal) ondernemerschap en onze steeds veranderende samenleving.

Portretten-360x270px-JoeriVandenBergh.jpg

Joeri Van den Bergh (BE) Author, Co-Founder InSites Consulting, NextGen & Trends Expert

Hij verlegt graag de grenzen, Joeri Van den Bergh. Ook – en vooral – die van het marktonderzoek. Reden waarom InSites Consulting, het researchbureau dat hij mee oprichtte en waar hij managing partner is, zichzelf profileert als een next generation agency. Zijn specialiteit: branding, marketing en advertising gericht op kinderen, tieners en jongvolwassenen. Daarover schreef hij de bestseller How cool brands stay hot. Branding naar de nieuwe generatie die diverse prijzen won, waaronder The American Marketing Association Book Prize. Klanten die meegenieten van Joeri’s inzichten: AB InBev, Coca-Cola, Spotify, Ferrero, Red Bull, IKEA, Converse, Nestlé, AXA en Procter & Gamble. Joeri verlegt ook zijn eigen grenzen. Behalve NextGen expert bij InSites Consulting is hij ook professor marketing aan de Vlerick Business School en update hij onafgebroken zijn eigen kennis over consumentengedrag in een snel veranderende wereld.

JoseFernandez.jpg

José Fernandez (BE) Chief Customer Experience, Marketing & Digital Officer, at D'Ieteren

José Fernandez is behalve Chief Customer Experience en Marketing & Digital Officer van D'Ieteren Auto ook lid van de raad van bestuur. Hij kan terugkijken op een jarenlange ervaring als marketeer en uitvoerend manager in de advertentiesector en bij agentschappen. Zijn ervaring omvat zowel digital marketing als CRM, data, creatie en media. Zakelijke transformatie en innovatie vormen de hoekstenen van zijn professionele loopbaan. Die startte als hoofd van International Sales & Marketing voor de industriële en retailbusiness bij Vandemoortele (food FMCG), waarna hij zich als Associate Partner voor Actito (CRM & Marketing Automation) meer toelegde op de technologie. Vervolgens ging hij aan de slag bij het toonaangevende Belgische agentschap LBi (nu Digitas, onderdeel van Publicis One), waar hij het tot CEO schopte. Voor hij eerder dit jaar in dienst trad bij D'Ieteren Auto was hij nog Chief Commercial & Digital Officer bij media-agentschap Dentsu Aegis. Daarnaast is José professor aan de ICHEC Brussels Business School, waar hij lesgeeft in Digital Marketing & Communication.

suykens.jpg

Luc Suykens (BE) Harley Procter Brand Director of Procter & Gamble France, Belgium and Holland

Luc Suykens is Harley Procter Brand Director bij Procter & Gamble Frankrijk, België en Nederland. Nadat hij afstudeerde aan de Kellogg School of Management, werkte hij voor P&G op verschillende marketing posities in brandmanagement op regionale, Europese en globale schaal. Hij werd in het verleden verkozen tot Marketeer van het Jaar en tot Master Marketer en trad op als voorzitter van de Effie Jury. In 2019 verkoos de Universiteit Antwerpen hem tot Alumnus van het Jaar. Tegenwoordig maakt hij als vicevoorzitter deel uit van het Executive Committe van UBA.

Nico Robeet.jpg

Nicolas Robeet (BE) Head of Digital, Mediacom Belgium

Halfslachtig is een woord dat niet in Nicolas' woordenboek staat. Iets is óf zwart óf wit. Goed óf slecht. Combineer die rechttoe-rechtaanhouding met Steve Jobs' bekende quote “The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do” en je krijgt het leitmotiv van Nicolas.

Marketing en digital media zijn niet alleen zijn passie, maar ook zijn hobby's en de zuurstof die hij ademt. Met een geeky diploma en een master in marketing op zak startte hij bij Europcar, waar hij in geen tijd de kneepjes van het marketingvak leerde. Een paar jaar later verhuisde hij naar AB-InBev, waar hij een strategische functie vervulde als Digital Manager voor West-Europa. Nicolas was de digitale goeroe en de messias voor brandmanagers van enkele Belgische en internationale topmerken waaronder Jupiler, Leffe, Becks, Stella Artois en Corona. In beide rollen bracht hij vernieuwing in hun reclamecampagnes en breidde hij de mogelijkheden op het vlak van digital marketing aanzienlijk uit. Dat leidde tot een aantal oververdiende awards voor de merken.
Toen zijn manager bij AB-InBev de deur achter zich dicht trok en mediabureau MediaCom overnam, besloot Nicolas haar te volgen. Daar vult hij zijn dagen met het uitwerken van (digitale) strategieën, ondersteunt hij de planners en onderricht hij iedereen om alle mogelijkheden van marketing te omarmen.

WalleyNigelGreen-13.jpg

Nigel Walley (UK) Managing Director, Decipher Media Consultants Ltd

Nigel is managing director van Decipher, het adviesbureau voor mediastrategie, en CEO van de Decipher Group, waartoe ook de iBurbia-keten van media-R&D-labs behoort. Hij is een marketeer in hart en nieren met een neus voor het potentieel van digitale technologieën. Daarbij legt hij zich voornamelijk toe op de evolutie van commerciële content en adverteermodellen in mediamarkten die getroffen zijn door de opkomst van nieuwe consumententechnologie. Decipher werkte tal van interactieve media- en technologieprojecten uit voor een breed portfolio van klanten, waaronder Virgin Media, ITV, de BBC, Sony en de Britse overheid.
Nigel publiceerde al tal van artikels in verschillende nationale gespecialiseerde vakbladen en verscheen als gastspreker in de BBC Business Breakfast, The Money Programme en op Bloomberg TV om uitleg te geven bij allerlei digitale thema's. Hij is een graag geziene spreker op conferenties van Thinkbox en ISBA, de Britse vakorganisaties voor adverteerders.

Portretten-360x270px-PascalCoppens.jpg

Pascal Coppens (BE) Sinologist, Technology Entrepreneur, Partner at nexxworks

Pascal Coppens kent ‘Het Land van het Midden’ van binnen en van buiten. (Een quizwaardig weetjedatje: Zhong Guo, de Chinese naam voor China, betekent ‘middenland’. Versta: het middelpunt van de wereld.) Vandaag ambieert China meer dan ooit die positie in het epicentrum. Twintig jaar woonde en werkte sinoloog en doorgewinterde technologieondernemer Pascal in China en Silicon Valley. Als de vraag ‘wie is de expert rond innovatie en alles wat te maken heeft met de Day After Tomorrow in China?’ is, dan is ‘Pascal Coppens’ het enige antwoord dat punten oplevert. Hij werkte er onder meer als business engineer voor Alcatel in Shanghai en richtte Letsface op, het eerste offline digital community platform voor premium merken. Zijn sensationele inzichten in de Chinese business en technologie – en wat die betekenen voor de rest van de wereld – pende hij neer in het boek China’s New Normal. En deelt hij op podia wereldwijd als keynote speaker bij nexxworks.

Portretten-360x270px-SimonMartin2.jpg

Simon Martin (UK) Founder & Chief Executive, OLIVER and Inside Ideas Group

Zestien jaar bij de Britse verzekeringsmaatschappij Norwich Union (deel van de Aviva Group) leverde Simon Martin volgend inzicht op: hoe dichter je bij en met je klanten kan werken, hoe beter. Het was meer dan een brainwave. Het vormde de inspiratie die aan de basis lag van OLIVER, ’s werelds eerste en nog steeds enige marketingagentschap dat exclusief in-house werkt bij klanten. Al van bij het begin in 2004 zwaait oprichter Simon er de plak als CEO en schudt hij het traditionele landschap van de klassieke reclame- en marketingagentschappen flink door elkaar met zijn model dat sneller, beter en goedkoper heet te zijn. Nog meer dan het fysieke inhuizen bij de klanten, maakt OLIVER het verschil door zijn specifieke mindset en manier van werken (lees: co-creatie). De uitstekende resultaten van die aanpak bij klanten als 3M, Atos, The Guardian, Unilever… wijt Simon aan de permanente focus op de business van de klant.

Portretten-360x270px-Stefaan Haerick.jpg

Stefaan Haerick (BE) Director Content Partnerships & Sponsoring at Proximus

De implementatie van TV Replay en de integratie van Netflix, het zijn slechts twee van de vele realisaties die Stefaan Haerick mee op zijn conto mag schrijven. Als Director Content Partnerships & Sponsoring bij Proximus volgt hij alle trends binnen media en entertainment op de voet. Combineer dat met zijn brede ervaring in de telco wereld in diverse domeinen zoals VoIP, CRM, customer care en u weet waaraan u zich mag verwachten: vonken en vuur! Vooral als u weet dat eSports voor Stefaan the next big thing is: “Ik geloof dat eSports binnen tien jaar wereldwijd even populair is als voetbal.” Een straffe quote van een al even straffe pionier.

Portretten-360x270px-StevenLeunens.jpg

Steven Leunens (BE) Co-owner & Director of Operations at META

Als iemand weet hoe je van je hobby je beroep kunt maken, is het Steven Leunens wel. De imposante carrière van de zaakvoerder van META begon met Medal of Honor: Allied Assault. Hij richtte zijn eigen team Tek9 op rond zijn favoriete spel, dat in een mum van tijd uitgroeide tot een van de grootste Call of Duty-teams en -communities ter wereld: 110.000 geregistreerde leden en 800.000 kijkers per maand. Maar Steven is geen one trick pony: hij legde zich toe op events (meer dan 300 intussen) en wereldwijde producties rond e-sports. Zijn eerstvolgende doel: met 4Entertainment eSports in de Benelux naar the next level tillen.

Back to top