Sprekers

Emma

Emma Chiu (UK) Global Director, Wunderman Thompson Intelligence

Wie weet wat de toekomst brengt? Vaak is dat een retorische vraag waar u eigenlijk geen antwoord op verwacht, maar sta ons toe daar voor de UBA Trends Day 2023 verandering in te brengen: Emma Chiu weet wat de toekomst brengt. Ze zit niet voor niets in de driving seat van de denktank die zich toelegt op de toekomst en innovaties bij Wunderman Thompson Intelligence. Door in kaart te brengen hoe de wereld wel en niet verandert, legt ze het fundament waarop haar klanten verder bouwen en hun organisatie aanpassen. Madame soleil heeft geen zitje in Emma’s denktank, wel creatievelingen, technologie-adepten en statistici die kwalitatief en kwantitatief inzicht genereren in de op komst zijnde veranderingen in cultuur, gedrag, sectoren… Haar advies vindt gehoor bij kleppers als Microsoft, HSBC, Unilever, Samsung en Dell. 

Geen wonder dus dat Emma in 2022 werd uitverkoren als ambassadeur voor Women in Innovation.

Paul

Paul De Grauwe (BE) Professor, London School of Economics

Klaar voor een wereldreis? Hier gaan we – met als gids het curriculum van Paul De Grauwe. Starten doen we aan zijn alma mater, de KU Leuven, waar hij een gevierd professor was. Eindigen doen we in Londen, waar hij na zijn emeritaat nog steeds doceert aan de London School of Economics. Academische tussenstops maakte De Grauwe als gastprofessor in Parijs (Dauphine), Amsterdam, Berlijn (Freie Universität en Humboldt), Genua, Kiel, Milaan, Pennsylvania (Wharton School) en Michigan. Nee, we zijn nog niet thuis, want hij pikte onderweg ook eredoctoraten op aan de universiteiten van Sankt Gallen, Turku, Genua, Valencia, Maastricht University en Murcia. Oh ja, en dan vergeten we nog zijn doortocht in het Belgische parlement en zijn opdrachten bij de Europese Centrale Bank, de Federal Reserve, de Bank of Japan, de Bank of England, de Portugese Fiscal Council… Om maar te zeggen: geen drukker die zich waagt aan het visitekaartje van De Grauwe. Laat ons volstaan om te zeggen dat deze wereldvermaarde pleitbezorger van de markteconomie en de globalisering uw blik op de toekomst (en alle voorspelde catastrofes) grondig zal dooreenschudden.

Scott

Scott Galloway (US) Clinical professor of Marketing, NYU Stern

Scott kreeg erkenning van het World Economic Forum dat hem uitriep tot een van de Global Leaders of Tomorrow, dat honderd personen jonger dan 40 jaar erkent die ‘prestaties leveren die een invloed hebben op mondiaal niveau’. Dat de studenten van het tweede jaar MBA aan de New York University Stern School of Business aan de lippen hangen van hun professor digitale marketing, mag dan ook niet verwonderen. Want zo hebben we ze ook graag, professoren die hun talk baseren op hun walk. Zijn onderzoek spitst zich toe op ‘de vier’. Bedoeld wordt de vier internetgiganten (Apple, Meta, Amazon en Google), maar in dezelfde beweging is het ook een Bijbelse verwijzing naar de vier ruiters van de Apocalyps. De professor vindt dat de Amerikaanse overheid die vier giganten moet opsplitsen, wegens te groot en te machtig.

Felipe

Felipe Gomez (CO) Devout Pianist & World Renowned Keynote Speaker

Hadden zijn ouders misschien gehoopt op een Mozart in hun midden? In alle geval, pa en ma Gomez moedigden Felipe aan piano te spelen vanaf zijn vierde levensjaar. De muziek is aan hem blijven kleven: geen podium zonder piano in de veertien jaar die hij spreekt – zelden kon je ‘key-note’ zo letterlijk nemen. De Colombiaan die zijn MBA behaalde aan het International Institute fot Management Development in Zwitserland en sindsdien al meer dan 25 jaar aan een indrukwekkende internationale carrière bouwt, onderstreept zijn argumenten het liefst met klanken uit een vleugelpiano. Dat zal op de UBA Trends Day niet anders zijn. Muziek is voor Felipe trouwens een onuitputtelijke bron voor metaforen als hij spreekt over zijn favoriete onderwerpen: de zoektocht naar buitengewone prestaties en de ondernemende mindset – beide van onschatbare waarde als u met uw organisatie talent wil aantrekken, waarde wilt creëren op de lange termijn en succesvol wilt omgaan met onzekerheden.

ken juist

Ken Hughes (IR) Consumer behaviouralist & CX Strategist

De Ierse oprichter en CEO van onderzoeksbureau Glacier Consulting is een podiumbeest par excellence – een unieke en welbespraakte combinatie van professor, auteur, acteur, TED-spreker. Maar hoewel we bij UBA op tijd en stond van een potje ambiance houden, is dat niet de hoofdreden waarom we Hughes met open armen ontvangen. We kijken vooral uit naar de inzichten die hij de afgelopen twintig jaar verzamelde door tienduizenden consumenten te observeren, zeg gerust: bijna letterlijk op de huid te zitten. Wie de echte motieven van hun gedrag doorgrondt, heeft de sleutel in handen om hen meer te laten kopen. Kapittel Ken dus niet als marktonderzoeker, maar noem hem een verkenner van menselijk gedrag. Zijn wapens: het beste wat de biometrische, neurologische, psychologische en etnografische wetenschappen te bieden hebben. Zijn doel: ons inzicht geven in de toekomstige online en offline winkelmandjes – net zoals Ken doet voor de gerenommeerde wereldmerken die hij adviseert.

Carla

Carla Johnson (UK) Innovation Architect @RE:Think Labs

Het klinkt als een klok, ‘innovatie-architect’, maar wat betekent de veelbelovende functietitel die Carla Johnson zichzelf toedicht in vredesnaam? Carla voelt zich in haar nopjes op het kruispunt waar briljante vernieuwers en iconische architecten elkaar treffen. Klinkt abstract? Gegarandeerd kent u volgende situatie, hopelijk ‘van horen zeggen’, maar misschien is het uw realiteit van elke dag. We hebben het over organisaties die verkrampt en met een verouderde visie vernieuwing nastreven. Het gevolg: een op voorhand verloren strijd tegen oplopende frustraties, inefficiëntie, belabberde resultaten… Het gevolg daarvan: veroordelende vingers die wijzen naar ‘de verkeerde medewerkers’, ‘de verkeerde strategie’, ‘het verkeerde product’. Who you gonna call? Carla Johnson! De CEO van RE:Think Labs bouwt op maat van die bedrijven een architectuur en een cultuur die het gaspedaal helemaal intrapt voor innovatie en groei. Bedrijven op die manier stroomlijnen doet Carla al meer dan twintig jaar, met resultaten die staan als een huis.

Bruce

Bruce Turkel (US) Creative entrepreneur, speaker & author

Bruce bruist van het talent. Met zijn lippen aan de mondharmonica leidt hij de R&B-band Blackstar, een graaggeziene groep in Miami en omstreken. Geef hem een potlood en een vel papier en hij tovert een karikatuur van een bekende politicus of ondernemer tevoorschijn. Steek zijn voeten in een paar loopschoenen en hij is vertrokken voor een marathon – langzaam, maar zeker. Zet hem voor een klavier en hij begint aan zijn zevende bestseller over marketing. Geef hem een microfoon, een groot scherm en een podium en hij pakt zijn publiek volledig in. Sinds hij in 1983 zijn reclameagentschap Turkel Brands oprichtte, leende hij zijn creatieve geest aan merken zoals Hasbro, American Express, Discovery Networks, Bacardi, HBO Latin America… En nu is het aan ons om aan zijn lippen te hangen. In 2014  hadden we hem al eens als key note spreaker voor de UBA Trends Day. Hij kreeg toen een verpletterende tevredenheidsscore van de aanwezigen. Vorige week werd hij overigens verkozen tot de top 30 Global Gurus. Reden genoeg om deze fantastische key note niet te missen.

StevenVanBelleghem.jpg

Steven Van Belleghem (BE) Co-founder Nexxworks & Snackbytes

Steven heeft meerdere internationale bestsellers op zijn naam staan: ‘The Conversation Manager’, ‘When Digital Becomes Human’, ‘Customers the Day after Tomorrow’ en in 2020 kwam ‘The Offer You Can’t Refuse’ uit. Zijn passie is het brengen van inspiratie over de klantervaring van de toekomst. Steven gelooft dat ondernemers het hart van hun klanten pas kunnen raken als ze hen op een empathische manier en als mens benaderen. Dat kan door het spel op lange termijn te spelen en de nieuwe technologie met gezond verstand in te zetten. Succes is een logisch gevolg van deze aanpak.

Als internationale keynote spreker heeft Steven meer dan 1.500 presentaties in 45 verschillende landen op de teller staan. Geen wonder dat zijn Youtube kanaal al meer dan 8 miljoen views kreeg.

Ianka groen.png

ianka Fleerackers (BE)

Nieuwsgierigheid, dat is wat ianka drijft. Nieuwsgierig naar hoe mensen zich gedragen, wat hen drijft en wat ze zichzelf en elkaar vertellen. En dat heeft zich altijd vertaald in het professionele pad dat ianka aflegt. Ze is een expert in storytelling met een lange carrière in media en kunst en auteur van fictie- en non-fictie boeken. Ze is een meester in persoonlijke groei en bewandelt met succes nieuwe paden in andere industrieën zonder haar individualiteit te verliezen. Ze wordt vaak een 'zelf-innovator', een 'multi-potentialist' en een 'philomath' (liefhebber van leren) genoemd. Na een succesvolle carrière als actrice, geeft ze haar kennis en ervaring door als high performance mentor voor missie-gedreven leiders en thought leaders.

ianka coacht missiegedreven experten in het verzilveren van hun reputatie met personal branding en thought leadership. Op UBA trends Day is zij uw gastvrouw.

Back to top